Keşfet

Minecraft Zırh Askısı Yapımı Rehberi (2025)

PowerShoot

Yönetici
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Gold 6

Minecraft'ta Zırh Askısı Oluşturma Rehberi​

Minecraft evreninde zırhlarınızı sergilemek veya depolamak için kullanışlı bir eşyaya mı ihtiyacınız var? Zırh askısı, koleksiyonunuzu göstermek ve evinizi dekore etmek için mükemmel bir çözüm sunuyor. Bu rehberde, Minecraft'taki zırh askısının yapım adımlarını, kullanım alanlarını ve özel özelliklerini detaylıca inceleyeceğiz.

minecraftaskılıkyapımı.jpg

Zırh Askısının Minecraft Dünyasındaki Yeri​

Zırh askısı, ilk olarak Java 1.8 sürümünde oyuna eklendi ve oyunculara zırhlarını sergileme imkanı tanıdı. Zamanla bu obje, yalnızca zırh sergilemekten öte, dekorasyon ve özel tasarımlar için vazgeçilmez bir eşyaya dönüştü.

Her Minecraft oyuncusunun elde etmek isteyeceği bu pratik eşya, hem estetik hem de işlevsel avantajlar sunuyor. Peki, bu kullanışlı öğeyi nasıl elde edebilirsiniz ?

Zırh Askısı İçin Gereken Malzemeler​

Zırh askısı üretmek için şu malzemeleri toplamanız gerekiyor.

• 6 adet ahşap çubuk
  • 1 adet düz taş levha

Bu malzemeleri topladıktan sonra, üretim masasına geçerek zırh askınızı kolayca hazırlayabilirsiniz.

Adım Adım Zırh Askısı Üretimi​

Zırh askısı üretmek için izlemeniz gereken adımlar oldukça basit.

Ahşap Çubukların Hazırlanması

Öncelikle ağaçlardan odun toplayın ve üretim masasında bu odunları tahtalara dönüştürün. Ardından tahtaları üretim masasına yerleştirerek çubuklar elde edin. Zırh askısı için toplam 6 çubuk gerektiğini unutmayın.

Düz Taş Levha Elde Etme

Düz taş levha için iki farklı yöntem kullanabilirsiniz.

1. İpeksi dokunuş büyüsüne sahip kazma ile doğal düz taşları kazarak
  2. Normal kazma ile taş toplayıp, fırında pişirerek düz taş elde ettikten sonra üretim masasında üç düz taşı yan yana yerleştirerek düz taş levha üretebilirsiniz

Üretim Masasında Birleştirme

Malzemeleriniz hazır olduğunda, üretim masasını açın ve şu şekilde yerleştirin.

• Üst sıra: Her üç kutucuğa birer çubuk yerleştirin
  • Orta sıra: Sadece orta kutucuğa bir çubuk yerleştirin
  • Alt sıra: Sol ve sağ kutucuğa birer çubuk, orta kutucuğa düz taş levhayı yerleştirin

Bu düzeni doğru şekilde uyguladığınızda, zırh askınız hazır olacaktır!

Java ve Bedrock Sürümlerinde Zırh Askısı Farkları​

Minecraft'ın farklı sürümlerinde zırh askıları bazı farklılıklar gösteriyor.

Bedrock Sürümündeki Özellikleri

Bedrock Edition'da zırh askıları varsayılan olarak kollarla gelir. Oyuncular ;

• Çömelerek ve ikincil eylem tuşunu kullanarak pozisyonunu değiştirebilir
  • Zırh askılarına kılıç gibi eşyalar yerleştirebilir
  • Toplam 13 farklı poz seçeneğinden birini uygulayabilir

Java Sürümündeki Özellikleri

Java Edition'da ise durum biraz farklı.

• Zırh askıları varsayılan olarak kolsuz gelir
  • Komut blokları kullanarak kol ekleyebilirsiniz: /summon minecraft:armor_stand ~ ~ ~ {ShowArms:1}
  • Pozisyon değiştirmek için özel komutlar kullanmanız gerekebilir

Doğal Olarak Zırh Askısı Bulma​

Zırh askısını kendiniz üretmek istemiyorsanız, Tayga köylerinde doğal olarak bulunabileceğini bilmelisiniz. Bu köylerde genellikle açık hava cephaneliklerinde iki zırh askısı yer alır.

Üstelik bu doğal zırh askıları çoğunlukla demir göğüs plakası ve demir miğferle donatılmış olduğundan, ekstra zırh parçaları elde etme şansınız da olur.

Zırh Askısının Kullanım Alanları​

Zırh askısı, Minecraft dünyasında şu amaçlarla kullanılabilir.

Koleksiyon Sergileme

En değerli zırhlarınızı, Elytra'nızı veya öldürdüğünüz yaratıkların kafalarını sergileyerek, başarılarınızı görsel olarak ortaya koyabilirsiniz.

Pratik Zırh Depolama

Zırh askısı, eşyalarınızı hızlıca alıp giyebilmenize olanak tanıyan pratik bir depolama çözümüdür. Sandıkta aramak yerine, görsel olarak düzenlenmiş zırhlarınıza kolayca erişebilirsiniz.

Dekoratif Elementler

Zırh askıları, evinizin veya kale/üssünüzün dekorasyonunda önemli bir rol oynayabilir. Özellikle şövalye zırhı gibi görünümler oluşturarak ortama orta çağ havası katabilirsiniz.

Güvenlik Sistemleri

Doğru büyüler ve kombinasyonlar kullanıldığında, zırh askıları redstone devrelerine bağlanarak güvenlik sistemleri oluşturmada da kullanılabilir.

Zırh Askısı Yerleştirme İpuçları​

Zırh askınızı yerleştirirken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar.

• Zırh askıları yerçekiminden etkilenir, bu nedenle sağlam bir zemine yerleştirin
  • Kum veya çakıl gibi düşebilen bloklara yerleştirmekten kaçının
  • İki blok yüksekliğinde alan bırakın, aksi halde zırh askısının başı görünmeyebilir
  • Redstone sistemlerinden uzak tutun, yanlışlıkla etkileşime girebilir

İleri Seviye Zırh Askısı Kullanımı

Minecraft'ta daha deneyimli oyuncular için zırh askılarının ileri seviye kullanımları da mevcut.

Özel Pozlar Oluşturma

Komutlar aracılığıyla zırh askınıza özel pozlar verebilirsiniz. Örneğin ;

/summon armor_stand ~ ~ ~ {Pose:{Head:[30f,0f,0f],LeftArm:[330f,10f,0f],RightArm:[350f,10f,0f],Body:[0f,0f,0f],LeftLeg:[10f,0f,0f],RightLeg:[350f,0f,0f]}}

Bu komut, zırh askısına özel bir duruş kazandıracaktır.

Görünmez Zırh Askıları

Dekorasyon projelerinizde görünmez zırh askıları oluşturmak için şu komutu kullanabilirsiniz ;

/summon armor_stand ~ ~ ~ {Invisible:1b}

Bu sayede sadece üzerindeki eşyaların görünmesini sağlayarak ilginç efektler yaratabilirsiniz.

Zırh Askısı Projesi Örnekleri​

Minecraft toplulukları arasında zırh askıları kullanılarak yapılmış çeşitli yaratıcı projeler bulunuyor.

• Şövalye zırhları dizisi ile orta çağ kalesi dekorasyonu
  • Elytra sergileri ile uçuş müzesi
  • Nadir yaratık kafalarının sergilendiği koleksiyonlar
  • İnsan figürleri oluşturma ve hikaye anlatımında kullanma
  • Hareketli zırh mekanizmaları ile tiyatro sahneleri

Zırh askısı, Minecraft'ta hem işlevsel hem de dekoratif amaçlar için kullanılabilecek çok yönlü bir eşyadır. Basit malzemelerle üretilebilmesi ve çok sayıda kullanım alanına sahip olması, oyundaki en değerli eşyalardan biri haline getiriyor.

İster sade bir zırh sergisi, ister karmaşık bir dekorasyon projesi için kullanın, zırh askısı Minecraft dünyasındaki yaratıcılığınızı göstermenin harika bir yoludur. Hemen kendi zırh askınızı oluşturun ve eşyalarınızı sergilemeye başlayın!

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar