Keşfet

Minecraft Taş Kesici Yapımı Kullanımı Ve Tüm Detaylar | 2025

PowerShoot

Yönetici
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Gold 6

Minecraft Taş Kesici Tüm Detaylarıyla Kapsamlı Rehber​

Minecraft Evreninde Taş Kesici Nedir?​

Minecraft dünyasında inşa ve üretim süreçlerinizi kolaylaştıracak değerli aletlerden biri olan taş kesici (stonecutter), oyunculara çeşitli taş bloklarını verimli şekilde işleme imkanı sunuyor. Bu araç, özellikle taş temelli yapılar oluşturmayı seven oyuncular için vazgeçilmez bir ekipman haline gelmiş durumda.

Taş kesici, Minecraft'ın Java Sürümü 1.14 güncellemesiyle oyuna eklenmiş olup, günümüzde hem Java hem de Bedrock sürümlerinde (Pocket Edition, Windows 10, Xbox One, PS4 ve Nintendo Switch platformları dahil) tam işlevselliğe sahiptir.

1741650307600.png

Taş Kesicinin Avantajları ve Kullanım Alanları​

Kaynak Tasarrufu Sağlar

Taş kesici kullanmanın en belirgin avantajı, malzeme verimliliğidir. Örneğin ;

• Çalışma masasında 6 adet düz taş kullanarak sadece 4 adet merdiven üretebilirken, taş kesicide her bir düz taş için bir merdiven üretebilirsiniz.
  • Bu özellik, geniş çaplı inşa projelerinde önemli miktarda malzeme tasarrufu sağlar.

Ek Üretim Seçenekleri Sunar

Taş kesici ile üretebileceğiniz çeşitli taş elementleri ;

• Merdivenler
  • Basamaklar
  • Duvarlar
  • Çitler
  • Sütunlar
  • Kesme taş varyasyonları

Hızlı Üretim

Çalışma masasındaki gibi belirli bir dizilim gerektirmediğinden, taş kesici ile üretim süreci daha hızlı ve pratiktir.

Desteklenen Minecraft Sürümleri ve Platformlar​

Taş kesici şu platform ve sürümlerde kullanılabilir.

PlatformDurumEklendiği Sürüm
Java Sürümü (PC/Mac)✅1.14+
Pocket Edition (PE)✅1.10.0+
Xbox 360❌-
Xbox One✅1.2+
PS3❌-
PS4✅1.91+
Wii U❌-
Nintendo Switch✅1.5.0+
Windows 10✅1.10.0+
Eğitim Sürümü✅1.9.0+

Taş Kesici Nasıl Üretilir ?​

Gerekli Malzemeler

Taş kesici üretimi oldukça ekonomiktir ve sadece iki tip malzeme gerektirir:

• 1 adet demir külçe
  • 3 adet düz taş

Üretim Adımları

1. Çalışma Masanızı Açın
    • Öncelikle 3x3 üretim ızgarasına sahip çalışma masanızı kullanıma hazırlayın.
  2. Malzemeleri Yerleştirin
    • Demir külçeyi çalışma masasının orta üst kısmına (5. kare) yerleştirin
    • Üç adet düz taşı alt sıraya yan yana dizin (7., 8. ve 9. kareler)
  3. Taş Kesiciyi Alın
    • Doğru yerleştirme sonrası taş kesici üretilecek ve onu envanterinize alabileceksiniz

Taş Kesiciyi Etkili Kullanma Rehberi​

Temel Kullanım

1. Yerleştirme: Taş kesiciyi yere yerleştirin. Diğer üretim bloklarından farklı olarak herhangi bir güç kaynağına ihtiyaç duymaz.
  2. Açma: Taş kesiciye sağ tıklayarak arayüzünü açın.
  3. Malzeme Seçimi: Sol tarafta işlenebilir taş bloklarının listesini göreceksiniz.
  4. Üretim: Bir taş bloğu seçin, ardından sağdaki üretim seçeneklerinden istediğiniz ürünü seçerek üretimi tamamlayın.

Kullanım İpuçları

• Verimlilik Maksimizasyonu: Büyük projelerde, önce tüm taş bloklarınızı üretin, sonra hepsini toplu şekilde taş kesicide işleyin.
  • Mimari Çeşitlilik: Farklı taş türlerini (andezit, granit, diorit) deneyerek yapılarınıza görsel zenginlik katın.
  • Hızlı Erişim: Taş kesiciyi inşaat alanınızın yakınına yerleştirerek verimli çalışın.

Yaratıcı Mod ve Köylerde Taş Kesici​

Yaratıcı Modda Bulma

• Java Sürümü (1.14-1.19): Dekorasyon Blokları sekmesinde
  • Java Sürümü (1.19.3+): Fonksiyonel Bloklar sekmesinde

Köylerde Bulma

Taş kesiciyi köylerdeki mason (taşçı) evlerinde hazır şekilde bulabilirsiniz. Bu evleri şu özelliklerinden tanıyabilirsiniz:

• Genellikle taş çatılı yapılar
  • İçeride taş fırın ve taş kesici bulunur
  • Bazen taş ustası köylüler bu evlerde çalışır

Sık Sorulan Sorular​

Taş kesici testere kısmı zarar verir mi ?

Hayır, taş kesicinin üst kısmındaki testere görünümü yalnızca dekoratiftir. Üzerine bastığınızda size veya diğer canlılara zarar vermez.

Taş kesici ile üretilebilen, çalışma masasında üretilemeyen eşyalar var mı ?

Evet, bazı özel taş çeşitleri yalnızca taş kesici ile elde edilebilir. Özellikle duvar ve sütun varyasyonları için taş kesici kullanmak gerekebilir.

Enfekte taşlar taş kesicide işlenebilir mi ?

Hayır, enfekte oyma taş tuğla gibi enfekte taş türleri ne çalışma masasında ne de taş kesicide işlenebilir.

Minecraft'ta Taş Kesicinin Önemi​

Taş kesici, Minecraft evreninde özellikle yapı inşasında uzmanlaşmak isteyen oyuncular için değerli bir araçtır. Kaynak verimliliği, üretim çeşitliliği ve kullanım kolaylığı sayesinde taş temelli yapılarınızı daha az kaynakla ve daha hızlı şekilde tamamlamanıza olanak tanır.

İster bir kalede detaylı taş süslemeler yapmak, ister yeraltı üssünüzde gösterişli basamaklar inşa etmek isteyin, taş kesici her Minecraft inşaatçısının envanterinde bulunması gereken temel bir ekipmandır.

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar