Metin2 Şehir Bekçisi Görev Kılavuzu Zırh Ustalarının Sırrı
Şehir Bekçisinden Önemli Haber (Seviye 3)
Krallık topraklarında ilerleyişiniz sürerken, şehir savunmasının belkemiği olan bekçiler sizden yardım istiyor. Demircilerin zanaatlarını geliştirmek için gereken bilgileri taşımak, savaşçıların daha güçlü zırhlarla donatılmasını sağlayacak. Bu basit görünümlü görev, aslında şehir ekonomisinde kritik bir rol oynuyor.
Görev Özeti ve Gereksinimleri
Minimum karakter seviyesi: 3
Tamamlaması gereken önceki görevler: Bulunmuyor
Zorluk derecesi: ★☆☆☆☆ (Başlangıç)
Tahmini tamamlama süresi: 3-5 dakika
Görev Adımları Bilgiyi Doğru Ellere Ulaştırma
1. Bekçi ile İrtibata Geçin
İlk olarak köyünüzdeki Şehir Bekçisi ile konuşmalısınız. Bekçi size zırh üretim tekniklerinin güncellenmeye ihtiyacı olduğunu anlatacak ve size bir kitap getirme görevi verecek.
Dikkat: Görev alabilmek için mutlaka seviye 3 olmanız gerekiyor, aksi takdirde diyalog seçeneği aktif olmayacaktır.
2. Satıcıdan Kitabı Edinin
Şehir Bekçisiyle konuştuktan sonra, köyünüzdeki Genel Satıcı'yı bulun. Satıcı ile konuştuğunuzda, otomatik olarak "Zırh Üretim Teknikleri" kitabını envanterinize alacaksınız.
Önemli not: Bu kitap için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor, tamamen ücretsiz olarak alabilirsiniz.
3. Zırh Ustasına Teslim Edin
Kitabı aldıktan sonra, köyünüzdeki Demirci (Zırh Ustası) ile görüşün ve kitabı teslim edin. Böylece görev tamamlanmış olacak.
Köylere Göre NPC Konumları
Hangi köyde oynadığınıza bağlı olarak, görevle ilgili karakterleri aşağıdaki koordinatlarda bulabilirsiniz.
Joan Köyü
NPC | X Koordinatı | Y Koordinatı | Yakın Referans Noktası |
---|---|---|---|
Şehir Bekçisi | 571 | 558 | Köy Meydanının güneydoğusu |
Genel Satıcı | 590 | 689 | Pazarın kuzey kısmı |
Demirci | 594 | 692 | Satıcının hemen yanı |
Pyungmoo Köyü
---|---|---|---|
Şehir Bekçisi | 468 | 714 | Batı girişi |
Genel Satıcı | 383 | 693 | Merkez çarşı |
Demirci | 393 | 692 | Satıcının karşısı |
Yongan Köyü
---|---|---|---|
Şehir Bekçisi | 605 | 663 | Doğu kapısı |
Genel Satıcı | 678 | 565 | Güney pazarı |
Demirci | 672 | 556 | Satıcının yakını |
Görev Ödülleri ve Kazanımlar
Görev başarıyla tamamlandığında aşağıdaki ödülleri kazanacaksınız.
- Tecrübe puanı: 850 EXP
- Para: 5.000 Yang
- Eşya: 20 adet Mavi İksir (K)
Bu ödüller, özellikle oyunun başlangıç aşamasında olan karakterler için oldukça değerli. Mavi İksirler, mana yenileme konusunda size büyük fayda sağlayacak.
Görev Tamamlama İpuçları
- Hızlı ulaşım: Görev için gereken tüm NPC'ler aynı köyde bulunuyor, bu nedenle hızlıca aralarında geçiş yapabilirsiniz.
- Mini harita kullanımı: Koordinatları bulmakta zorlanıyorsanız, M tuşuna basıp mini haritayı açabilir ve imlecinizi koordinatlara yakın tutarak NPC simgelerini görebilirsiniz.
- Sohbet metni: Bekçi ve demirci arasındaki diyalogları okumak, oyunun arka planı hakkında ilginç bilgiler verebilir.
Sık Sorulan Sorular
Kitabı kaybettim, ne yapmalıyım ?
Endişelenmeyin. Görevi iptal edip Şehir Bekçisi'nden tekrar alabilirsiniz.
Görev tamamlandıktan sonra zırh üretiminde bir değişiklik olacak mı ?
Bu görev sadece hikaye açısından önemlidir, gerçek oyun mekaniklerinde bir değişikliğe yol açmaz.
Farklı bir köyde başladım, görevi hangi köyde tamamlamalıyım ?
Görevi başlattığınız köyde tamamlamanız gerekiyor. Her köyün kendi Bekçisi, Satıcısı ve Demircisi vardır.
Sonraki Görevler ve İlerleme
Bu görevi tamamladıktan sonra, seviye gereksinimlerinize bağlı olarak şu görevleri almaya hak kazanabilirsiniz.
- Seviye 5: Kaçak Avcıların İzinde
- Seviye 7: Kayıp Mücevher
- Seviye 10: Şeytani Totem
Şehir Bekçisi görevini tamamlamak, Metin2 dünyasında atacağınız ilk adımlardan biridir. Basit görünse de, her görev sizi daha büyük maceralara hazırlar.
Son güncelleme: 27 Mart 2025