Minecraft'ta Bileme Taşı Detaylı Üretim ve Kullanım Rehberi
Bileme Taşının Minecraft Evrenindeki Önemi
Minecraft dünyasında hayatta kalmanın temelinde doğru aletleri üretmek ve onları sürekli çalışır durumda tutmak yatar. Bu noktada bileme taşı, oyuncuların envanter yönetiminde önemli bir rol üstlenir. Köy demirci evlerinde doğal olarak bulunan bu eşya, aynı zamanda kolayca üretilebilir olmasıyla da dikkat çeker.
Bileme taşı, oyununuzdaki eşyaların dayanıklılığını yükseltmek veya büyülenmiş eşyalardan büyüleri kaldırmak için kullanılan değerli bir araçtır. Özellikle kırılmak üzere olan değerli aletlerinizi kurtarmak istediğinizde vazgeçilmez bir eşyaya dönüşür.
Bileme Taşı Üretimi İçin Gereken Malzemeler
Bileme taşını üretmek için gerekli malzemelerin listesi oldukça kısadır.
- 2 adet Çubuk (Tüm ağaç türlerinden üretilebilir)
- 2 adet Tahta (Meşe, ladin, huş, orman, akasya, koyu meşe, mangrov, bambu, kızıl, eğri veya kiraz türünden herhangi biri olabilir)
- 1 adet Taş Levha (Fırında işlenmiş taşlardan elde edilir)
Taş Levha Nasıl Elde Edilir?
Taş levha üretimi için öncelikle normal taşa ihtiyacınız vardır. Bunun için ;
- Kırık taş (cobblestone) toplayın
- Topladığınız kırık taşları fırında pişirin
- Elde ettiğiniz taşları üçlü olarak üretim masasının alt sırasına yerleştirin
- Sonuç olarak 6 adet taş levha elde edeceksiniz
Adım Adım Bileme Taşı Üretimi
1. Üretim Masasını Açın
İlk adım olarak 3x3 boyutunda üretim alanı sunan üretim masanızı açın. Eğer henüz bir üretim masanız yoksa, dört ahşap tahta kullanarak kolayca üretebilirsiniz.
2. Malzemeleri Doğru Düzende Yerleştirin
Bileme taşını üretmek için, üretim masasına malzemeleri belirli bir düzende yerleştirmeniz gerekiyor.
- Üst Sıra: Çubuk + Taş Levha + Çubuk
- Orta Sıra: Ahşap Tahta + Boş + Ahşap Tahta
- Alt Sıra: Boş + Boş + Boş
Bu düzen, üst sıranın ortasında taş levha, sağında ve solunda birer çubuk, orta sıranın ise sadece sağında ve solunda birer ahşap tahta olacak şekilde kurgulanmalıdır.
3. Bileme Taşını Envanterinize Alın
Malzemeleri doğru şekilde yerleştirdikten sonra, sonuç bölümünde bileme taşı belirecektir. Bu eşyayı envanterinize almak için üzerine tıklayın veya sürükleyin.
Farklı Platformlarda Bileme Taşı Erişimi
Bileme taşı, Minecraft'ın neredeyse tüm güncel platformlarında bulunmaktadır. Aşağıdaki tabloda hangi platformlarda ve hangi sürümlerde kullanılabilir olduğunu görebilirsiniz.
Platform | Erişim Durumu | Eklendiği Sürüm |
---|---|---|
Java Sürümü (PC/Mac) | ✓ | 1.14+ |
Bedrock Sürümü | ✓ | 1.11.0+ |
Xbox One | ✓ | 1.11.0+ |
PlayStation 4 | ✓ | 1.91+ |
Nintendo Switch | ✓ | 1.11.0+ |
Windows 10 Sürümü | ✓ | 1.11.0+ |
Eğitim Sürümü | ✓ | 1.12.0+ |
Xbox 360 | ✗ | Desteklenmiyor |
PlayStation 3 | ✗ | Desteklenmiyor |
Wii U | ✗ | Desteklenmiyor |
Yaratıcı Mod'da Bileme Taşı
Yaratıcı mod oyuncuları, bileme taşını üretim zorluğu yaşamadan doğrudan envanterden alabilirler. Sürümlere göre bileme taşının yaratıcı envanterdeki konumu şu şekildedir:
Java Sürümü
- 1.14 - 1.19: Dekorasyon Blokları sekmesinde
- 1.19.3 - güncel sürümler: Fonksiyonel Bloklar sekmesinde
Bedrock Sürümü
- Eşyalar sekmesinin altında yer alır
Bileme Taşının Kullanım Alanları
Bileme taşının Minecraft evreninde iki temel kullanım alanı vardır.
1. Eşya Onarımı
Bileme taşı, benzer türdeki iki eşyayı birleştirerek dayanıklılıklarını arttırmanıza olanak tanır. Bu işlem sırasında eşyalarınızın üzerindeki büyüler de korunur ve ekstra deneyim puanı kazanırsınız.
Örneğin:
- İki hasarlı elmas kılıcını birleştirerek daha dayanıklı tek bir kılıç elde edebilirsiniz
- Aynı şekilde zırhlar, aletler ve silahlar da onarılabilir
2. Büyü Kaldırma
Eşyalarınızdan büyüleri kaldırmak istediğinizde bileme taşı mükemmel bir çözüm sunar. Büyülü bir eşyayı bileme taşının herhangi bir yuvasına yerleştirin ve büyüsü çıkarılmış halini alın. Bu işlem sırasında her büyü için deneyim puanı kazanırsınız.
Bu özellik özellikle şu durumlarda faydalıdır:
- İstemediğiniz bir büyüye sahip değerli eşyaları kurtarmak için
- Hızlı deneyim puanı kazanmak istediğinizde
- Büyülü kitapları ve eşyaları değerlendirmek için
Bileme Taşı ile İlişkili Minecraft Mekanikleri
Bileme Taşı vs Örs
Minecraft'taki bu iki eşya benzer işlevlere sahip görünse de önemli farklılıklar içerir.
Özellik | Bileme Taşı | Örs |
---|---|---|
Eşya Onarımı | ✓ | ✓ |
Büyü Koruması | ✗ | ✓ |
Büyü Kaldırma | ✓ | ✗ |
Büyü Birleştirme | ✗ | ✓ |
Eşya Yeniden Adlandırma | ✗ | ✓ |
Üretim Maliyeti | Düşük | Yüksek |
Bileme Taşını Yerleştirme
Bileme taşı yere yerleştirilebilir bir bloktur. Yerleştirdikten sonra üzerine sağ tıklayarak kullanabilirsiniz. Ayrıca dekoratif amaçlarla da kullanılabilir, özellikle orta çağ temalı yapılarda demirci atölyelerinde gerçekçi bir görünüm sağlar.
Sıkça Sorulan Sorular
Bileme taşı ile lanetli büyüler kaldırılabilir mi ?
Evet, bileme taşı lanetli büyüler dahil tüm büyüleri eşyalardan kaldırabilir.
Bileme taşı kırılır mı ?
Hayır, bileme taşı sınırsız kullanıma sahiptir ve kırılmaz.
Köylerde bileme taşı bulabilir miyim ?
Evet, demirci evlerinde doğal olarak bileme taşları bulunabilir.
Bileme taşı ile kazanılan deneyim puanları neye göre değişir ?
Kaldırılan büyünün nadirliği ve seviyesine göre kazanılan deneyim puanı miktarı değişir. Daha nadir ve yüksek seviyeli büyüler daha fazla deneyim puanı kazandırır.
Bu rehberle Minecraft evrenindeki bileme taşının tüm inceliklerini öğrenmiş oldunuz. Artık değerli eşyalarınızı daha verimli şekilde yönetebilir, büyüleri kontrol edebilir ve oyun içi ekonominizi geliştirebilirsiniz.